Energi Mærke

En opsigtvækkende artikel fra Finas bragt D. 03 april 2014

På overfladen kan husene være ens. Man skal ind i hulmuren, under gulvet eller op på loftet for at opdage forskellen, og den kan nu gøres op i penge.

For mens priserne på huse med den bedste energimærkning, A, er steget markant siden 2010, er det gået den anden vej for huse med den dårligste energimærkning, G. Siden 2010 kan prisforskellen have udvidet sig til 710.000 kr. for et hus på 140 kvm, viser en analyse fra ejendomsmæglerkæden Home på baggrund af tal fra boligsiden.dk.

Stor prisforskel

For solgte huse med energimærke A er den gennemsnitlige kvadratmeterpris steget med 14 pct, siden energimærket blev lovpligtigt i 2010, mens huse med G-mærket har oplevet et fald i kvadratmeterprisen på 22 pct.

FAKTA

Et energi mærket A-hus på 140 kvm er steget med ca. 350.000 kr., mens et tilsvarende energi mærket G-hus er faldet med godt 360.000 kr. En forskel i prisudviklingen på ca. 710.000 kr.

“Et godt energimærke er hot, mens et mindre godt får køberinteressen til at køle. Vi hører fra mæglerne, at køberne ind i mellem helt fravælger en fremvisning på huse med dårlige energimærker,” oplyser relations chef i Home Mads Ellegaard.

De energivenlige huse bliver også solgt hurtigere. Et hus med energimærke A blev i gennemsnit solgt på 173 dage, mens det tog 262 dage at sælge et hus med energimærke G.

Tydelig sammenhæng

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris er fra 2010 til 2013 faldet i alle andre energiklasser end A, som primært indeholder huse opført fra omkring 2010. Og der er en tydelig sammenhæng mellem energimærket og prisfaldet – bortset fra husene i D-klassen, hvor kvadratmeterpriserne har holdt sig stabile.

Når man læser sådanne tal er der ingen tvivl om det er en god ide, at energiforbedre sin bolig, således man de år, man bor i sit hus ikke, ikke får en faldene pris som artiklen fortæller, men en stigning, således man kan nyde sin friværdi.

Der er jo også det faktum, at det er meget besværligt at låne penge i din bolig hvis du gerne vil have nyt køkken, badeværelse eller andet der ikke er i forlængelse med en energibesparelse, men man kan jo se på tallene og det er jo forståligt at det ikke er nemt at låne penge til sin bolig når de med en dårlig energi mærkning falder i pris.

Derfor er det vigtigt at man energiforbedre sin bolig, således man kan få en stigning og ikke et fald, derfor anbefaler vi at du får lavet en energi beregning på din bolig, således man kan se de faktiske tal på forbedringen.

Der er ikke kun tale om facade isolering, men isolering genneralt som kælder, loft, vinduer, samt der kan være mange andre faktoren der spiller ind på energiforbruget på en bolig.

Så kontakt os for et tilbud på isolering, om det skal være på facaden, hulmuren, eller luft rummet, så står vi klar med vore viden til at rådgive dig på bedste vis.

Du kan læse artiklen her